Vlag van Nederland
'Blind wilde maximale afkoopsom'

‘Blind wilde maximale afkoopsom’

WK 2018

Volgens de Nederlands krant De Telegraaf was het afwikkelen van het contract van Danny Blind nog niet zo eenvoudig zondag. De inmiddels ex-bondscoach ontvangt een flinke oprotpremie na zijn ontslag als bondscoach van Oranje. Naar verluidt stribbelde hij nog flink tegen om het maximaal haalbare uit de situatie te halen.

Valentijs Driessen van de krant: “Het tegenstribbelen was om financieel het maximale te pakken (zo’n 400.000 euro), maar dit was voor de bond een schijntje vergeleken met hoeveel Blind de KNVB heeft gekost door het EK 2016 te missen, terwijl het WK 2018 verder weg is dan ooit.”

“Voormalig KNVB-directeur Bert van Oostveen is de boosdoener. De weggepromoveerde secretaris-generaal en directeur van het EK-vrouwenvoetbal heeft de bond een kapitaal gekost en tevens het imago ernstig besmeurd met zijn technische beslissingen”, vervolgt Driessen.

een goede opvolger vinden wordt nu nóg belangrijker: “Eén bloedbad is voldoende. Zeist heeft het fantastische Nederlandse exportproduct, dat Oranje toch is, al genoeg gesloopt met z’n wanbeleid.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,