Vlag van Nederland
Europese media slachten Oranje

Europese media slachten Oranje

WK 2018

De Europese ochtendkranten zijn op z’n zachtst gezegd niet mild voor Oranje na het 2-0 verlies tegen Bulgarije van afgelopen zaterdag”en het ontslag van Blind dat daarop volgde.

Het Duitse Bild schrijft: “Voor Nederland dreigt wéér het scenario dat ze een groot eindtoernooi op de televisie moeten volgen. De laatste strohalm: gisteravond is bondscoach Danny Blind na een crisisgesprek op straat gezet. Nederland heeft een frisse doorstart nodig!”

De krant schrijft verder over het feit dat een bondscoach telkens de zelfde spelers op moet roepen: “En dát is juist het probleem. Eenvoudig zal het voor de nieuwe trainer niet worden. Van de spelers met wereldklasse is er nog maar eentje over. Iemand als Wesley Sneijder wordt slechts als invaller gebruikt. En in de spits staat Bas Dost, die was te slecht voor VfL Wolfsburg… Morgen wacht Italië, gelukkig voor Nederland is dat slechts een oefenduel.”

Het Belgische Sporza vindt het ontslag van Blind niet verrassend. “Blind krijgt de rekening gepresenteerd, zo luidt de kop. “Zijn ontslag komt niet als een verrassing na de pijnlijke nederlaag zaterdagavond tegen Bulgarije. De kritiek op Blind was niet nieuw. Oranje staat na vijf WK-kwalificatiewedstrijden pas vierde in Goep A. Oranje kon maar twee wedstrijden winnen. De nederlaag tegen Bulgarije is de druppel geworden.”

Ook de Franse sportkrant L’Équipe zag het wel aankomen. De tegenstander van Oranje in de poule schreef: “De Nederlandse bond heeft er na de zorgwekkende nederlaag bij Bulgarije vorm niet echt lang over gedaan om maatregelen te nemen. Nog geen 24 uur na dat slechte optreden, die het bereiken van het WK voor Oranje een lastig verhaal maakt, is Blind zijn baan kwijt.”

Natuurlijk doen ook de Italianen, aanstaande dinsdag tegenstander van Oranje, een duit in het zakje: “De crisis is hevig. De jonkies zijn op meerdere gebieden nog niet ver genoeg. Het talent is er nog wel, dat slaat niet zomaar een generatie over. Maar ook het feit dat er in de vijf hoogste Europese competities slechts één Nederlandse trainer werkt, Ronald Koeman, maakt duidelijk dat de problemen in Nederland diep liggen.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: