Vlag van Nederland

Ook Grim vond Bulgarije-uit incident: “Waren op de goede weg”

WK 2018 Door op 29 maart 2017 om 01:58 uur

Ook Grim vond Bulgarije-uit incident: "Waren op de goede weg" © Pro Shots

Fred Grim schaarde zich na afloop van Nederland – Italië (1-2 verlies) achter voormalig bondscoach Danny Blind. Ook hij noemde de dramatische wedstrijd tegen Bulgarije, die Oranje hoogstwaarschijnlijk WK-deelname kost, ‘ een incident’.

“We waren net op de goede weg en ook een paar mindere wedstrijden, zoals tegen Luxemburg, wonnen we wel”, verklaarde de interim-bondscoach. “Danny zat er na de wedstrijd tegen Bulgarije helemaal doorheen. Hij vroeg zich af of hij de juiste keuzes had gemaakt. Maar de volgende dag was hij weer strijdbaar. Toen vertelde hij aan mij en Frans Hoek dat hij was ontslagen. Hij hoopte dat wij de groep tegen Italië wilden helpen.”

Meer over

Grim zei verder gematigd tevreden te zijn over de verloren oefenpot tegen Italië: “We speelden met veel flair en energie en met vlagen was het voetbal ook goed. Maar je moet ook kritisch blijven: we geven de goals te makkelijk weg.”


Het is hoogst onzeker Grim de volgende interland nog in de dug-out van Oranje zit. Er wordt gezocht naar een vervanger voor Blind en de oud-doelman zegt niet te weten of hij assistent blijft: “Dat is aan de directie van de KNVB en de nieuwe bondscoach.”