Vlag van Nederland

‘Robben eist invalbeurt Sneijder van Grim’

WK 2018 Door op 29 maart 2017 om 10:29 uur

'Robben eist invalbeurt Sneijder van Grim' © Pro Shots

Het was een bijzonder moment tijdens het duel tussen Nederland en Italië van dinsdagavond. Interim-bondscoach Fred Grim liet Wesley Sneijder een tijd lang warmlopen, maar wilde hem daarna niet in laten vallen.

Arjen Robben vond echter dat Sneijder wél moest invallen, om zo weer een stap dichter bij de status van recordinternational te komen. Sneijder staat, dankzij de invalbeurt van gisteren, op 128 interlands, twee minder dan Edwin van de Sar, die op dit moment de meeste interlands heeft.

Meer over

Aanvoerder Arjen Robben fluisterde assistent Frans Hoek in dat Sneijder dus wel zijn 128e interland achter zijn naam moest krijgen, maar het leek Grim weinig te doen toen zijn assistent dat aan hem doorgaf.


Totdat echter nog meer internationals zich ermee gingen bemoeien. Grim liet Sneijder uiteindelijk toch opnieuw opwarmen en in de 82e minuut viel hij als nieuwe aanvoerder in voor Davy Klaassen.

Saillant detail was dat Sneijder in de tien minuten dat hij meedeed meerdere keren dicht bij een doelpunt was. Sneijder was na het laatste fluitsignaal echter kwaad en liep direct het veld af.