Vlag van Nederland
KNVB stelt Van Breukelen aan als bondscoach

KNVB stelt Van Breukelen aan als bondscoach

WK 2018

De KNVB heeft zijn keuze gemaakt: Hans van Breukelen wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Van Breukelen is nu nog als technisch directeur actief, maar schuift een plaatsje op naar de positie van keuzeheer.


“Het was de meest logische en voor de hand liggende keuze”, zegt KNVB-baas Jean Paul Decossaux in een verklaring. “Louis van Gaal heeft aangegeven momenteel niet beschikbaar te zijn en ook andere topkandidaten op ons lijstje zagen het op dit moment niet zitten om bondscoach te worden.”

Hij vervolgt: “Hans kent de huidige groep goed en weet hoe de bond van binnenuit werkt. Bovendien heeft hij een schat aan ervaring, met onder andere de winst van het EK 1988.”

Van Breukelen zelf is verheugd over zijn aanstelling: “Ik kijk er naar uit om deze groep er met moderne technieken, zoals mindfulness en yoga, weer bovenop te helpen. Het WK 2018 is nog niet verloren.”

Update: 1 april!!! Van Breukelen als bondscoach, dat geloofde je toch niet echt? Er is zelfs een grote kans dat de technisch directeur na de zomer zijn biezen moet pakken, wanneer de KNVB zijn nieuwe organisatiestructuur invoert.

Auteur: Jildert
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,