Vlag van Nederland

Van Breukelen: ‘Het waren respectvolle gesprekken’

WK 2018 Door op 25 april 2017 om 17:15 uur

Van Breukelen: 'Het waren respectvolle gesprekken' © Pro Shots

Technisch Directeur Hans van Breukelen heeft de afgelopen weken met zowel Henk ten Cate als Dick Advocaat gesproken over een mogelijk bondscoachschap. “Ik heb een mooie ronde gedaan en goede gesprekken gevoerd. We gaan nu alles laten bezinken”, zegt hij tegen VI.

Van Breukelen spreekt geen voorkeur uit voor een van de kandidaten. Hij reageert ook niet op de vraag of hij er nog mee zit dat Advocaat afgelopen jaar ineens vertrok bij de KNVB toen hij naar Fenerbahçe kon: ‘Het gaat niet om mij, het gaat om wat het beste is voor het Nederlands elftal. Ik vaar mijn eigen koers en ben een open boek in de gesprekken die ik voer.”

Meer over

Van Breukelen noemt het onderhoud met zowel Ten Cate als Advocaat vooral respectvol. “Wat we hebben besproken, blijft onder ons. Dat doet me goed. We gaan als professionals met elkaar om.”