Vlag van Nederland

‘Van Breukelen zei Ten Cate baan toe’

WK 2018 Door op 26 april 2017 om 08:42 uur

Géén Sampaoli voor Oranje © Pro Shots

Dinsdagavond bedankte Henk ten Cate voor een baan als bondscoach van het Nederlands elftal. Een baan die hij 24 uur eerder juist toegezegd had gekregen door Hans van Breukelen. De technisch directeur zou echter overruled zijn binnen de KNVB, waardoor Ten Cate uiteindelijk toch geen bondscoach zou worden.

Snappen jullie het nog? Wij ook niet. Feit is in elk geval dat Ten Cate ongeveer 24 lang bondscoach bleek te worden, maar uiteindelijk zelf de stekker uit de onderhandelingen heeft getrokken. Reden: het werd plotseling duidelijk dat er twijfels waren binnen de KNVB over de aanstelling van de voormalig trainer van Ajax.

Meer over

Het lijkt er dus op dat Van Breukelen voor Ten Cate wilde gaan, maar door de voetbalbond op de vingers is getikt. Voor die mensen moet en zou Advocaat de nieuwe bondscoach worden, maar wil die nu nog wel? Hij is duidelijk niet de eerste keus voor Van Breukelen en naar verluidt ook niet voor ‘de nieuwe grote man’ Louis van Gaal. Klaarblijkelijk is hij dat ook niet voor spelers als Robben, Sneijder en Strootman. We kunnen dus serieus de vraag stellen of Advocaat ook nog wel zit te wachten op de baan.


De zoektocht naar een nieuwe bondscoach wordt dus met de dag een gênantere vertoning. De positie van Van Breukelen wankelt (voor zover deze dat al niet deed), maar ook de baan van zijn bazen zullen niet meer zeker zijn.