Vlag van Nederland
Oud-collega slacht Dick Advocaat

Oud-collega slacht Dick Advocaat

WK 2018

Voormalig assistent-bondscoach Willem van Hanegem heeft geen goed woord over voor zijn voormalig collega Dick Advocaat. De Rotterdammer vindt het daarnaast bizar dat de KNVB opnieuw met Advocaat in zee gaat, die Oranje een half jaar geleden nog in de steek liet voor een avontuur bij Fenerbahçe.


Van Hanegem:”Kijk, ik heb niks tegen Advocaat, want ik vind het een aardig ventje. Maar het kan niet zo zijn dat je de boel in de steek laat en dat je later gewoon weer ineens tevoorschijn komt. Dat vind ik het meest verschrikkelijke dat je maar voor kan stellen.”

Van Hanegem gaat verder: “Hoe bestaat het nou? Hoe kan je de boel zo in de maling nemen? Of je Danny Blind nou aardig vindt of niet, hij heeft zijn stinkende best gedaan om Advocaat binnen te halen. En een paar maanden later laat die hem in de steek. Daardoor is het een klerezooi geworden.”

Het is volgens de voormalig assistent van de kleine generaal ook niet de eerste keer dat het gebeurde: “Servië heeft hij laten zitten, België heeft hij laten zitten en Sunderland ook. Dus het is niet de eerste keer hè. Ik snap niet dat zo’n grote organisatie als de KNVB zo iemand terughaalt.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,