Het Nederlands elftal speelt op 31 mei en oefeninterland tegen Marokko en krijgt dan mogelijk te maken met Ajacied Hakim Ziyech. De middenvelder, die volgende week met Ajax nog de finale van de Europa League speelt, is voor het eerst sinds lange tijd opgeroepen door bondscoach bondscoach Hervé Renard.

Tijdens de Afrika Cup afgelopen januari ontbrak Ziyech in de selectie van Renard, tot onvrede van veel Marokkanen. De speler zelf had niet verwacht nog in beeld te komen voor de nationale ploeg zolang Renard bondscoach zou zijn. Nu is dat echter dus toch het geval.

Naast Ziyech mogen nog meer Eredivisie-spelers het opnemen tegen Oranje. Van hen maakt Mimoun Mahi van FC Groningen zijn debuut bij het nationale elftal. Ook Karim El Ahmadi (Feyenoord), Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat(beiden FC Utrecht) opgeroepen.

Update

Oranje zal op 31 maart toch niet te maken krijgen met Ajacied Hakim Ziyech. De middenvelder heeft de uitnodiging van bondscoach Renard naast zich neergelegd en heeft bedankt voor de oproep.

Ziyech blijft bij zijn voornemen om niet meer onder de huidige bondscoach van Marokko te voetballen voor het nationale team.