Vlag van Nederland
Blind: 'Ik zie zeker een rol voor Van Gaal'

Blind: ‘Ik zie zeker een rol voor Van Gaal’

WK 2018

Als het aan voormalig bondscoach Danny Blind ligt krijgt Louis van Gaal binnenkort een functie bij de KNVB aangeboden. Mits Van Gaal trek heeft in een directie-functie lijkt hij hem een uitstekende kandidaat.

“Of hij een directieplaats bij de KNVB ambieert, is aan hem. Maar dat hij dat kan, staat buiten kijf. Als er iemand is die het vermogen heeft om weer alle kikkers in de kruiwagen te krijgen en iedereen te laten doen wat ze moeten doen, dan is hij de manager of directeur die dat zou kunnen.”

Blind was assistent van Louis van Gaal toen hij in aanloop naar het WK 2014 bondscoach van Oranje was. Samen haalde zij destijds de halve finale van dat WK in Brazilië en pakten ze na een overwinning op het thuisland de derde plek.

Daarna mocht Blind verder als assistent van Guus Hiddink. Nadat het compleet mis leek te gaan mocht Blind het overnemen, maar ook hem lukte het niet om Oranje op de rails te krijgen. Na het mislopen van het EK 2016 dreigt Oranje ook het WK 2018 in Rusland te missen. Reden voor de KNVB om ook Blind te ontslaan en Dick Advocaat aan te stellen.

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,