In totaal kwamen gisteren twaalf internationals bijeen in Noordwijk, waar assistent bondscoach Fred Grim hen welkom heette. Veel andere spelers sluiten pas later aan bij de selectie, omdat zij nog verplichtingen hebben met hun club. Bondscoach Dick Advocaat en assistent Ruud Gullit komen zelfs pas op 6 juni, na de oefenduels met Marokko en Ivoorkust, bij de groep.

De stemmingen van de spelers verschilden nogal van elkaar. De Feyenoorders kwamen uiteraard euforisch aan in Noordwijk, maar voor sommige spelers eindigde het seizoen een stuk minder plezierig. Jens Toornstra was natuurlijk één van de vrolijke spelers: “Maar nu gaan we weer over tot de orde van de dag”, zei hij. Steven Berghuis werd gevraagd of hij wel zin had in die ‘verplichte nummertje’ na het grote feest in Rotterdam: “Natuurlijk, jij wil vast wel met me ruilen”, zei de vleugelspits tegen PowNed.

Ook Quincy Promes kwam met een grote glimlach op zijn gezicht in Noordwijk aan. Hij werd dit weekend uitgeroepen tot beste speler van Rusland: “Mijn statistieken liegen niet, ik denk dat ik verdiend heb gewonnen. Het motiveert me alleen maar meer om het hier ook te laten zien”, zei Promes.

Marten de Roon was een stuk minder vrolijk dan zijn collega’s. Hij degradeerde uit de Premier League met zijn ploeg Middlesbrough. “Het was een rotseizoen, dat voel ik ook in mijn hoofd. Ik werd er niet vrolijk van. Daarom is het fijn om hier even te zijn, hopelijk kan ik het negatieve omzetten in iets positiefs.”