Vlag van Nederland

‘Ik wil dat WK niet missen’

WK 2018 Door op 29 mei 2017 om 08:39 uur

'Ik wil dat WK niet missen' © Pro Shots

Quincy Promes kende een uitstekend seizoen in Rusland en kreeg daarvoor de beloning door als beste speler van de competitie uitgeroepen te worden. Nu is hij bij Oranje, en daar wil de buitenspeler de goede lijn doortrekken.

Na een potje ‘wandelvoetbal’ sprak hij met de NOS: “Ik wil altijd de snelste zijn, dus ook bij walking football”, lacht de immer vrolijke Quincy Promes. “Ik vind het juist goed dat we zo vroeg bij elkaar zijn gekomen. Een goede sfeer creëren, een band opbouwen. Ik denk dat wij dat zeker nodig hebben in deze fase.”

Meer over

Promes heeft in Rusland zeker al het een en ander geproefd van de WK-koorts: “Absoluut. Bijna elk stadion is nieuw. Rusland is ook een voetballand en ze halen alles uit de kast om er een zo groot mogelijk spektakel te maken. Ik heb van dichtbij gezien wat we zouden missen, als we ons niet plaatsen. Maar daar wil ik niet eens aan denken.”


Dat bondscoach Dick Advocaat pas na de oefenduels komt is niet ideaal vindt Promes: “Ik weet dat hij op 6 juni aansluit. Daar moeten we mee dealen. Maar wij weten ook wat ons te doen staat. We kunnen ons geen fouten meer permitteren. Maar het kan nog.”