Vlag van Nederland
Janssen hoopt dat hij eerste spits blijft

Janssen hoopt dat hij eerste spits blijft

WK 2018

Aanvaller Vincent Janssen vertrok vorige zomer van AZ naar Tottenham Hotspur. Na een goed seizoen in Alkmaar volgde in Londen een seizoen waarin hij veel wilde leren. Dat is zeker gelukt, maar hij heeft minder minuten gemaakt dan gehoopt.

Toch kreeg hij van ex-bondscoach Danny Blind steevast het vertrouwen in de spits. Hij hoopt dat ook de nieuwe bondscoach Dick Advocaat dat vertrouwen in hem heeft. Want in Oranje heeft Janssen tot nu toe bijna altijd goed gepresteerd.

“Ik ben blij dat ik mijn seizoen bij Oranje mag afsluiten en ben klaar om tegen Marokko te spelen”, zegt hij tegen AD Sportwereld. “Ik blijf Blind altijd dankbaar voor het vertrouwen. Hij heeft me laten debuteren en 10 interlands laten staan. Nu begint een nieuwe periode. Advocaat ken ik alleen van de twee weken dat hij vorig jaar assistent was van Blind. Dat was ook hier in Lagos en toen was hij volop aanwezig en gaf hij me tips.”

Janssen verwacht dat hij snel meer duidelijkheid heeft over zijn kansen volgend seizoen: “Ik wil me eerst focussen op het Nederlands elftal. Daarna bekijken we wel hoe alle partijen de toekomst zien. Ik heb steeds gezegd: ik geef het zelf minimaal een jaar de kans bij Spurs. Ik heb minder gespeeld dan verwacht, maar ben nu wel een betere speler door elke dag te werken in de top van Engeland.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,