Vlag van Nederland

‘Tweede uitnodiging is een mooie eer’

WK 2018 Door op 29 mei 2017 om 18:31 uur

'Tweede uitnodiging is een mooie eer' © Pro Shots

Ajax-verdedigers Joël Veltman en Matthijs de Ligt meldden zich gisteren met teamgenoten Kenny Tete en Nick Viergever bij de selectie van Oranje. Aanvoerder Davy Klaassen sluit komende donderdag pas aan. Het is best fijn om met Oranje te zijn, vinden de spelers, maar het spoelt niet direct de smaak van de verloren finale weg.

Veltman reageert tegen Ons Oranje: “Het gaat wel iets sneller omdat je hier nu je focus op hebt. Maar het spookt elke dag nog wel een beetje door je hoofd hoor.”

Meer over

Daley Blind, winnaar van de Europa League is nog niet bij Oranje. Hij zal het er vast nog wel een beetje inwrijven bij de spelers van Ajax denkt Matthijs de Ligt: “Ja, die zal er vast nog wel even ingooien dat wij verloren hebben. Maar dat hoort er bij vind ik. Ik heb hem gefeliciteerd met de overwinning. Ze verdienden het dus wij mogen niks zeggen.”


De Ligt is in elk geval blij dat hij opnieuw bij de selectie van Oranje zit: “Het is voor mij een eer dat ik nu voor de tweede keer uitgenodigd wordt. Voor mij als jonge jongen is dat geweldig, maar dat geldt denk ik voor iedereen die hier is.”