International Wesley Sneijder kan als hij speelt in de komende drie duels bij Oranje recordinternational worden. Hij jaagt op het interlandrecord van Edwin van der Sar, die 130 interlands voor Oranje speelde. Sneijder staat inmiddels op 128 en kan de komende drie duels dus in zijn eentje recordhouder worden.

Maandagavond speelde hij met zijn club Galatasaray nog bij Alanyaspor (3-2 winst), maar toch wil hij de wedstrijd van vanavond tegen Marokko niet aan zich voorbij laten gaan.

Ook assistent bondscoach Fred Grim wil graag meewerken: “Natuurlijk weet ik dat Wesley graag minuten wil maken tegen Marokko. Dingen als recordinternational kunnen worden, spelen bij zulke ervaren jongens mee. Zodra hij is ingestroomd gaan we daarop anticiperen. Als het even kan, speelt hij”, zegt Grim.

Als Sneijder vanavond minuten maakt en ook op 4 juni tegen Ivoorkust in actie komt, dan kan hij op vrijdag 9 juni tegen Luxemburg Van der Sar dan echt aflossen als recordinternational. Toevalligerwijs is 9 juni ook nog eens de 33e verjaardag van Wesley Sneijder, mooier kan niet toch?