Natuurlijk zijn de komende twee wedstrijden van Oranje vooral gericht op het duel met Luxemburg van volgende week vrijdag. Dat betekent echter niet dat Oranje de duels tegen Marokko en Ivoorkust niet serieus aan zal gaan pakken zegt assistent Fred Grim. Er staan namelijk wel degelijk belangen op het spel.

“Ondanks de bijzondere aanloop vind ik het een nuttige trip, omdat we een aantal andere jongens aan het werk kunnen zien”, zegt Grim. Hij weet ook dat de wedstrijden belangrijke punten voor de FIFA-ranking op kunnen leveren.”Ik houd er wel rekening mee dat de Marokkaanse voetballers die we uit de Eredivisie kennen iets extra’s willen geven.”

“Marokko heeft een goede ploeg, die vaak uit de startblokken schiet en meerdere systemen kan spelen”, weet Grim. “Ik heb drie wedstrijden teruggekeken en was onder de indruk. De meeste jongens verdienen hun brood in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland. Ze hebben gedreven spelers, tonen veel enthousiasme en hebben een grote bereidheid om voor elkaar te werken.”