Vlag van Nederland

Wijnaldum mist waardering bij Oranje

WK 2018 Door op 3 juni 2017 om 19:04 uur

Wijnaldum mist waardering bij Oranje © Pro Shots

Georginio Wijnaldum vindt niet dat hij bij het Nederlands elftal op dezelfde waarde wordt geschat als bij zijn club Liverpool.

“Dat hoef ik niet uit te leggen”, laat de middenvelder aan FOX Sports weten. “Dat is met acties wel gebleken.” ‘Gini’ doelt daarmee op BulgarijeNederland, toen hij al in de rust naar de kant werd gehaald.

Meer over

Dat was onder bondscoach Danny Blind, maar Wijnaldum weet niet of hij onder Dick Advocaat meer krediet heeft. “Ik weet niet of het nu een nieuwe start wordt. Dat gaan we zien. Daar kan ik niks over zeggen.”


De oud-PSV’er zei verder dat de aanstelling van Advocaat hem verraste, te meer omdat de coach als assistent nog zijn biezen pakte. “Hij was heel snel weg. Ik heb toen ook al gezegd: ‘Als iemand niet het gevoel heeft om bij het Nederlands elftal te zijn, is het beter als diegene weggaat. Dan is die er met tegenzin. Toen was het beter dat hij wegging.” Maar, zo zegt Wijnaldum ook: “Het is een goede trainer. Er is van alles gebeurd. In de korte periode dat hij hier was heeft hij wel invloed gehad op het team.”