Vlag van Nederland

‘Sneijder denkt nog lang niet aan stoppen’

WK 2018 Door op 15 juni 2017 om 11:20 uur

'Sneijder denkt nog lang niet aan stoppen' © Pro Shots

Ondanks het feit dat hij afgelopen vrijdag recordinternational van het Nederlands elftal werd denkt Wesley Sneijder nog lang niet aan stoppen. Tegenover VI geeft de 33-jarige Sneijder aan dat hij voorlopig nog wel even door wil gaan.

Arjen Robben sprak mooie woorden voor Sneijder na afloop van het met 5-0 gewonnen duel tegen Luxemburg. Hij keek terug op de successen van Oranje, maar ook op de tegenslagen: “Arjen sprak daarover in zijn speech na Luxemburg en dat raakte me. Hij zei dat ik niet alleen als voetballer, maar ook als mens veel voor hem heb betekend. Daarom hoop ik zo dat we ons met dit Oranje plaatsen voor het WK in Rusland. Veel van die gasten hebben nog nooit een eindronde meegemaakt, Arjen en ik speelden er zes. Wij weten wat zoiets losmaakt, dat gun je iedereen.”

Meer over

Aan stoppen denkt Sneijder nog niet. Hij wil er alles aan doen het WK te halen en denkt dat dat ook mogelijk is met de nieuwe bondscoach aan het roer. Zelfs denkt Sneijder ook nog een rol te kunnen spelen in die strijd: “Ik val steeds in herhaling, maar zolang ik voel dat ik nog een meerwaarde kan zijn voor dit Oranje, zal je mij bij het Nederlands elftal zien. Zeker nu. Het hoogste haalbare is precies wat ik heb nagestreefd bij Oranje en wat ik nog altijd nastreef. Ik wil daarbij zijn, bij al die finales die gaan komen.”


Veertien jaar geleden debuteerde Sneijder in Oranje en al die tijd is hij een bepalende speler geweest. En dat wil hij ook graag nog even blijven. ‘Ik heb mijn afscheid nog lang niet aangekondigd’, besluit Sneijder.