Vlag van Nederland

OranjeLeeuwinnen voortaan zonder leeuw

EK 2017 Door op 5 juli 2017 om 17:33 uur

OranjeLeeuwinnen voortaan zonder leeuw © NIKE x ORANJE LEEUWINNEN

De OranjeLeeuwinnen spelen voortaan zonder leeuw op de borst. Vandaag werd bekendgemaakt dat er een aanpassing is gedaan voor het shirt voor de Nederlandse vrouwen: de leeuw is vervangen door een leeuwin.

Samen met shirtsponsor Nike lanceerde de Oranje Leeuwinnen woensdag het nieuwe wapen op het shirt. Vanaf de openingswedstrijd op het EK (16 juli, red.) deze zomer zal het wapen op het shirt prijken.

“Het is een soort van respect. We hebben het zelf afgedwongen, denk ik. Ik vind het een enorme eer, ik ben er echt heel trots op. We zijn nu echt Leeuwinnen. Het is een soort bekroning”, aldus Daniëlle van de Donk op het NIKE x ORANJELEEUWINNEN event.


Ook Jill Roord vindt het een eer: “We zijn er trots op. Het was een beetje een verrassing, maar echt super cool.”

Bondscoach Sarina Wiegman vindt de verandering fantastisch. “Zo’n subtiele verandering, maar echt geniaal bedacht. Het heeft een enorme impact op welk beeld er neer wordt gezet. Het geeft aan hoe volwassen het vrouwenvoetbal nu wordt benaderd. Ik vind de impact van het signaal wat er hiermee afgegeven wordt enorm. Ik vind het echt meesterlijk”, aldus de coach.