OranjeLeeuwin Lieke Martens verkast na het EK dat komend weekend begint naar FC Barcelona. De transfer is nog niet helemaal officieel, maar de kans is zeer groot dat de 24-jarige aanvalster naar Spanje vertrekt. Ze staat nu nog onder contract bij de Zweedse topclub FC Rosengård.

Volgens het Catalaanse Sport.es is de transfer bijna rond, al wilde Martens na de overwinning op Wales nog niet op de zaken vooruit lopen:”Het is mooi voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal dat zulke grote clubs de laatste jaren meer aandacht geven aan een vrouwenelftal. In Engeland zie je dat ook met clubs als Arsenal en Manchester City. FC Barcelona is natuurlijk een geweldige club, maar zo ver is het nog niet.”

Martens heeft nu eerst zin in het EK in eigen land: “Ik heb een heerlijk jaar gedraaid. Ik zit lekker in mijn vel. Met dat gevoel wil ik zondag aan het EK beginnen. Dat er nu meer mensen op mij letten, maakt mij niet uit. Ik doe dezelfde dingen als altijd en hopelijk kan ik Nederland daardoor helpen.”

Update 12/07/17 09:15

De zaakwaarnemer van Lieke Martens heeft de transfer van Martens naar FC Barcelona bevestigd aan de Telegraaf. Martens wordt in Barcelona de best betaalde speelster van de selectie.

Update 12/07/17 12.45 

FC Barcelona heeft de komst van Lieke Martens bevestigd. “Ik ben blij dat ik getekend heb bij FC Barcelona. Ik heb de club altijd gevolgd en het is een geweldige eer om voor de club te spelen”, reageert de aanvaller op de website van de Catalanen.

“Ik speelde een paar maanden geleden tegen Barcelona in de Women’s Champions League en ik vond de speelstijl erg leuk. Ze zijn een erg technisch en tactisch team, met geweldige spelers. Ik hoop dat ik met Barca prijzen win en dat we het goed doen in de Women’s Champions League.”