Vlag van Nederland

Van Gaal onder de indruk van OranjeLeeuwinnen

EK 2017 Door op 17 juli 2017 om 09:32 uur

Van Gaal onder de indruk van OranjeLeeuwinnen © Twitter

Niemand minder dan voormalig bondscoach Louis van Gaal was gisteren aanwezig bij het openingsduel van de Oranjevrouwen tijdens het EK 2017 in eigen land. In stadion de Galgenwaard zag Van Gaal een goed voetballend Oranje, waarvan hij onder de indruk was.

“Ze hebben de eerste helft al erg goed gespeeld, waardoor Noorwegen na rust wat minder liep en meer onder druk kon worden gezet. Ze hebben de Hollandse voetbalschool heel goed uitgevoerd,” was Van Gaal zeer te spreken over de OranjeLeeuwinnen.

Meer over

“Ik was van een aantal speelsters onder de indruk en Jackie Groenen was er daar zeker een van. Maar ook de nummer zes (verdedigster Anouk Dekker, red.) speelde in mijn ogen een geweldige wedstrijd. Zij heeft geen fout gemaakt. Ze gaf goed rugdekking en gaf een aantal passes over de hele naar linksbuiten Lieke Martens.”


Ook aanvallende middenvelder Daniëlle van de Donk kreeg een compliment: “Zij speelde ook erg goed. Net als de nummer 5 (linksback Kika van Es, red.). Zij speelde heel erg simpel, maar doe dat maar eens. Dat is niet voor iedereen weggelegd. En vergeet ook de keepster (Sari van Veenendaal, red.) niet. Zij heeft op de juiste momenten de juiste reddingen verricht.”