Vlag van Nederland

Wiegman: “Vooral aan het tegenhouden”

EK 2017 Door op 21 juli 2017 om 09:58 uur

Wiegman: "Vooral aan het tegenhouden" © Pro Shots

Sarina Wiegman, bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, was na afloop van de 1-0 overwinning op Denemarken blij met het resultaat. Toch besefte ze wel dat Oranje het nodige geluk had gehad.

Nederland speelde in de eerste helft aanvallend voetbal, maar na rust viel de ploeg ver terug. Denemarken kreeg grote kansen. “Zij speelden na rust steeds aanvallender, met steeds meer speelsters op onze helft. Wij waren vooral aan het tegenhouden”, vertelt Wiegman tegen de NOS.

Meer over

“Het lukte ons niet om de bal in de ploeg te houden, waardoor we steeds onder druk kwamen te staan. Maar het resultaat is goed, dat telt.”


Aanvoerder Mandy van den Berg werd voor het tweede duel op rij naar de kant gehaald. Ze werd vervangen door Stefanie van der Gragt: “Stefanie vormt een goed duo met Anouk Dekker, daar zijn we erg tevreden over.”

“Of zij maandag ook in de basis zal staan tegen België? Dat weet ik nog niet”, gaf Wiegman toe. “We gaan morgen eerst eens kijken hoe iedereen erop staat. We hebben maandag genoeg aan een gelijkspel, maar we gaan voor de overwinning. Dat doen we altijd.”

“We gaan ook zeker niet behoudender spelen. We gaan volle bak vooruit. Dat hoort bij ons en daar voelt iedereen zich prettig bij. Het geeft ons duidelijkheid en structuur”, besluit de bondscoach.