Vlag van Nederland

OranjeLeeuwinnen met perfecte score naar kwartfinale

EK 2017 Door op 24 juli 2017 om 23:38 uur

OranjeLeeuwinnen met perfecte score naar kwartfinale © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen staan in de kwartfinale van het EK voetbal voor vrouwen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was maandagavond met 1-2 te sterk voor België.

Sherida Spitse, die de aanvoerdersband droeg omdat Mandy van den Berg gepasseerd was, zette Oranje in de eerste helft op voorsprong in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. De middenvelder benutte een penalty.


Meer over

Na een uur spelen kwamen de Belgische Red Flames op gelijke hoogte door een merkwaardig doelpunt van Tessa Wullaert. De spits schoot vanaf zo’n 30 meter op doel en zag de bal bij de tweede paal binnenvallen.

Lieke Martens, voorafgaand aan de wedstrijd nog een twijfelgeval, besliste het duel in de 75e minuut. De vleugelaanvaller trok naar binnen en schoot via een Belgisch been raak.

In de slotfase werd het nog spannend. Vivianne Miedema was namens Nederland dichtbij de 1-3, waar België in de blessuretijd nog vol voor de gelijkmaker ging. Een schot van Wullaert ging over en Kika van Es haalde een Belgische poging van de lijn.

Door de 1-2 overwinning hebben de OranjeLeeuwinnen alle drie de groepswedstrijden gewonnen. Eerder werden al Noorwegen en Denemarken (beide 1-0) verslagen.

Oranje neemt het aankomende zaterdag (29 juli, red). op tegen de nummer twee uit groep B. De mogelijke opponenten zijn Duitsland, Zweden of Rusland.