De OranjeLeeuwinnen weten zondagavond wie hun tegenstander is in de halve finale. Engeland of Frankrijk strijden om 20:45 uur tegen elkaar voor een plek in de halve eindstrijd. Wie van de twee landen het wordt, maakt de speelsters van Oranje weinig uit.

“Het zijn allebei goede ploegen”, zegt Daniëlle van de Donk tegen het AD. Jackie Groenen weet al snel na het duel tegen Zweden dat ze vooruit moet kijken: “Dat beseffen we allemaal, denk ik.”

“Je kan wel eventjes op een wolk zitten, maar we hebben allemaal het gevoel dat we nog niet klaar zijn”, vervolgt de middenvelder. Dat het voetbal niet altijd even mooi was tegen Zweden maakt haar weinig uit. “We zitten in de halve finales, daar gaat het om.”

Voor Sherida Spitse zal de halve finale speciaal zijn. Het halve finaleduel wordt gespeeld in de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente, waar Spitse jarenlang speelster van was.

“Dat zal vertrouwd voelen voor mij, denk ik.” De OranjeLeeuwinnen zullen straks voor dertigduizend toeschouwers spelen, iets wat nog niet eerder gebeurde in Nederland. “Dat is geweldig”, aldus Spitse.