Vlag van Nederland

Waar hingen onze internationals uit deze zomer?

Zijlijn Door op 2 augustus 2017 om 11:27 uur

Waar hingen onze internationals uit deze zomer? © Pro Shots

Stefan de Vrij, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Memphis Depay, een aantal topspelers uit het Nederlandse voetbal. Ben jij benieuwd naar waar zij vakantie vieren en waar je de meeste kans hebt om ze tegen het lijf te lopen? TravelBird zocht het voor je uit. Ze rangschikten 300 van ‘s werelds beste spelers op basis van hun gereisde kilometers, zo reisden de nummers 1 en 2 in de lijst meer dan een reis om de wereld in kilometers.

Volgens TravelBird CEO Steven Klooster, is het bedrijf altijd op zoek naar de nieuwste reistrends om zo hun reizigers te inspireren voor hun volgende vakantie. Uit deze zoektocht is ook dit onderzoek gekomen. TravelBird heeft deze zomer honderden voetballers gevolgd via hun social media accounts en andere media, om te achterhalen waar zij vakantie vierden. Met de stad van hun voetbalclub als thuisbasis is er achteraf berekend hoeveel kilometer ze hebben gevlogen. Een voorbeeld, Memphis Depay speelt voor Olympique Lyon en is naar Los Angeles in de VS en Venetië in Italië op vakantie geweest. Zijn gereisde afstand is de afstand van Lyon naar Venetië, van Venetië naar Los Angeles en van Los Angeles naar Lyon, bij elkaar 19.963,88 kilometer.

Naast Depay zijn er nog meer dan 25 andere Nederlanders terug te vinden in het onderzoek, waarvan een aantal gevestigde namen in Ons Oranje, een aantal dat wellicht nog zijn opwachting gaat maken en een aantal dat vanwege meerdere paspoorten voor een ander land uitkomt. Dit is de top 5 onder de Nederlandse spelers:


# Speler Team Bestemming 1 Bestemming 2 Gereisde afstand (km)
11 Warner Hahn Excelsior Ibiza, Spanje Ubud, Indonesië 26.277,38
17 Stefan de Vrij SS Lazio Ommen, Nederland Gili Trawangan, Indonesië 25.075,51
20 Thom Haye Willem II Ubud, Indonesië 24.275,56
22 Mimoun Mahi FC Groningen Bali, Indonesië 23.955,02
44 Memphis Depay Olympique Lyon Los Angeles, VS Venetië, Italië 19.963,88

 

Naast deze top 5 vind je onder andere Jeroen Zoet terug op plek 81, Kevin Strootman op plek 85, Riechedly Bazoer op plek 90 en Georginio Wijnaldum op plek 132.

De lijst wordt aangevoerd door Gerard Piqué die ruim 20 duizend kilometer meer gereisd heeft dan de Nederlandse keeper Warner Hahn. Piqué eindigt zijn vakantie met maar liefst 46.923,30 afgelegde kilometers. Dit dankt hij aan 6 vakantieplaatsen over de hele wereld zoals Rosario, Beiroet en Tokyo. Rosario valt net buiten de 10 meest bezochte plaatsen, ondanks dat een flink aantal voetballers daar een tijdje hebben gezeten in verband met de bruiloft van Lionel Messi en zijn vriendin. Pique en Neymar hebben genoeg kilometers verzameld voor een tripje rond de wereld. Neymar eindigt op de tweede plek met maar liefst 40.772,51 kilometer.

De top 5 wordt compleet gemaakt door Fàbregas, Marrone en de Bruyne.

# Speler Bestemming 1 Bestemming 2 Bestemming 3 Bestemming 4 Bestemming 5 Bestemming 6 Gereisde afstand (km)
1 Gerard Piqué Rosario, Argentinië Beiroet, Libanon Doha, Qatar Singapore, Singapore Shanghai, China Tokyo, Japan 46.923,30
2 Neymar da Silva Santos Los Angeles, VS Las Vegas, VS Sun City, Zuid-Afrika Rosario, Argentinië Ibiza, Spanje 40.772,51
3 Cesc Fàbregas Ibiza, Spanje Rosario, Argentinië Bandung, Indonesië 38.877,79
4 Luca Marrone Milan, Italië Ibiza, Spanje Bora Bora, Frans Polynesië Formentera, Spanje 35.901,11
5 Kevin De Bruyne Marbella, Spanje Grand Canyon National Park, VS Bora Bora, Frans Polynesië 33.201,00

 

In deze top 5 maar liefst 3 spelers die een deel van hun vakantie doorbrachten op het eiland Ibiza. Dit eiland is dan ook met minimaal 42 bezoekers veruit het meest bezocht. Onder anderen de Nederlands Kevin Strootman, Ron Vlaar, Luuk de Jong en Warner Hahn vierden hier vakantie. Daarnaast zijn ook sterren als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Luis Suárez en Cesc Fàbregas op Ibiza geweest voor hun welverdiende ‘rust’.

Naast Ibiza bestaat de top 10 van meest bezochte bestemming uit Los Angeles, New York, Dubai, Miami, Mykonos, Parijs, Barcelona, Las Vegas en Willemstad. Het gat tussen plek 1 (Ibiza) en plek 2 (Los Angeles) is maar liefst 19 bezoekers, 42 om 23.