Het nieuwe seizoen is weer van start gegaan en dus brengen wij elke week weer de international van de week. Deze week is de keuze gevallen op Marco van Ginkel, aanvoerder van PSV, dat dit weekend met 1-4 van NAC Breda won.

Van Ginkel maakte drie jaar geleden de overstap van Vitesse naar Chelsea. Mede door blessureleed lukt het van Ginkel niet om een basisplaats te veroveren in Londen. Hij werk uitgeleend aan onder meer AC Milan en Stoke City, maar ook naar deze leenperiode lukte het hem niet om een basisplaats te veroveren.

De afgelopen twee seizoen kwam Van Ginkel twee keer in de winterstop naar PSV voor een verhuurperiode. Het eerste seizoen was dat een ongekend succes. Van Ginkel scoorde aan de lopende band en mede dankzij zijn inbreng pakte PSV op de laatste speeldag de titel dankzij de misstap van Ajax bij De Graafschap. Afgelopen seizoen kon Van Ginkel de malaise bij PSV niet voorkomen, met een derde plek als resultaat.

Dit seizoen wilde de Eindhovenaren de middenvelder definitief van Chelsea overnemen, maar opnieuw koost de Engelse club ervoor om Van Ginkel wel in dienst te houden. PSV Kan dit seizoen echter wel een volledig seizoen van de diensten van Van Ginkel gebruik maken, en heeft hem prompt tot aanvoerder gepromoveerd.

Een Europese uitschakeling kon ook Van Ginkel als aanvoerder niet voorkomen, maar de eerste twee duels van de Eredivisie heeft Van Ginkel laten zien van grote waarde te kunnen zijn voor zijn club. Als aanjager op het middenveld is hij zeer belangrijk en hij loopt met doelpunten voorlopig één op één.

De kans dat Dick Advocaat zijn stijgende lijn beloont met een selectie in het Nederlands elftal lijkt daarom ook vrij groot en dat zou volgens ons ook volledig terecht zijn.