Het was een droomdag voor Lieke Martens gisteren. De OranjeLeeuwin werd gisteren uitgeroepen tot Europa’s beste speelster tijdens de loting voor de Champions League. Daarnaast zat ze ook nog eens met haar idool Lionel Messi in een helikopter van Barcelona naar Nice en mocht ze daarna samen met Cristiano Ronaldo op het podium staan

“Sprakeloos ben ik, echt sprakeloos”, was Martens’ eerste reactie. “Het is ongelooflijk wat ik allemaal meemaak. Je weet natuurlijk dat je een goede kans maakt op de prijs. Maar toch geloof je het pas als je het ook daadwerkelijk hoort.” De 24-jarige middenvelder van FC Barecelona liet de Deense Pernille Harder (Wolfsburg) en de Duitse Dzsenifer Marozsan (Olympique Lyon) achter zich.”Deze prijs is de bekroning van een geweldig jaar. En daarvoor wil ik mijn teamgenoten hartelijk bedanken. Zonder hen had ik hier nu niet gestaan.”

Omdat Martens sinds een paar maanden speelster is van FC Barcelona mocht ze samen met Messi per helikopter naar de uitreiking. Haar clubgenoot won niet, en dus mocht ze het podium op met Ronaldo, een andere grootheid in het voetbal.”Ronaldo was echt superlief. Hij vroeg aan de mensen in de zaal speciaal een applaus voor mij. Dat vond ik zo mooi van hem, echt. Net als Sergio Ramos die me kwam feliciteren. Dat zijn echt bijzondere momenten. Ik kijk enorm tegen die jongens op. En dan laten ze nu merken dat zij jou ook waarderen. Het lijkt wel een film, zo fantastisch dit. Ik vergeet deze dag nooit, nooit meer. Man, je wil niet weten hoe gelukkig ik ben.”