Bondscoach Dick Advocaat heeft zojuist tijdens de vaste persconferentie de selectie bekend gemaakt voor de uiterst belangrijke WK-kwalificatieduels met Frankrijk en Bulgarije van volgende week.

In die selectie heeft Advocaat onder andere een plaats ingeruimd voor Robin van Persie en Donny van de Beek. De aanvaller van Fenerbahçe speelde al bijna twee jaar geen interland meer voor Oranje, maar is er nu toch weer bij. Van de Beek zou kunnen debuteren voor Oranje.

Advocaat heeft om meerdere redenen geen plek voor Bruno Martins Indi, Davy Klaassen, Ryan Babel, Jeremain Lens, Steven Berghuis, Eljero Elia, Jürgen Locadia en Jens Toornstra. Klaassen is geblesseerd en moest daarom afhaken, de andere spelers vielen af omdat Advocaat kiest voor andere namen.

De complete selectie van het Nederlands elftal:
Keepers: Jasper Cillessen, Jeroen Zoet, Maarten Stekelenburg

Verdedigers: Daley Blind, Wesley Hoedt, Joël Veltman, Stefan de Vrij, Kenny Tete, Nathan Aké, Mathijs De Ligt, Karim Rekik.

Middenvelders: Marco van Ginkel, Kevin Strootman, Van de Beek, Tonny Vilhena, Davy Pröpper, Wesley Sneijder en Georginio Wijnaldum.

Aanvallers: Memphis Depay, Bas Dost, Vincent Janssen, Robin van Persie, Quincy Promes en Arjen Robben.

Volgende week donderdag speelt Oranje het uitduel met Frankrijk en zondag volgt het duel met Bulgarije. Oranje heeft twee overwinningen nodig om een reële kans op het WK te houden.