Vlag van Nederland

‘Van Hanegem snapt selectiebeleid Advocaat niet’

WK 2018 Door op 28 augustus 2017 om 10:46 uur

'Van Hanegem snapt selectiebeleid Advocaat niet' © Pro Shots

Voormalig assistent Willem van Hanegem snapt niet veel van het selectiebeleid van zijn voormalige collega Dick Advocaat. In zijn column in het AD zet hij vraagtekens bij de keuzes van de bondscoach van Oranje.

Ten eerste snapt de Kromme niet dat Advocaat voor bepaalde verdedigers heeft gekozen: “Karim Rekik bij Hertha BSC en Nathan Aké bij AFC Bournemouth zag ik kinderlijke fouten maken, waar je bij spelers als Mbappé, Griezmann, Giroud of Lacazette niet mee aan hoeft te komen. In deze groep mis ik weer Erik Pieters. Leg mij eens uit waarom hij nooit wordt geselecteerd, terwijl hij al jarenlang moeiteloos meedraait in de Premier League.


Meer over

Ook op het middenveld en voorin had hij andere keuzes gemaakt: “Leroy Fer met al zijn fysieke kracht, gewoon basisspeler bij Swansea, die had ook niet misstaan. Bovendien moeten we het hebben van een bevlieging en dan had je best aan Eljero Elia of Ryan Babel kunnen denken. Die doen dingen op gevoel, op intuïtie. Advocaat kiest juist weer voor Memphis Depay, die ons en vooral hem tegen Ivoorkust en Luxemburg zo teleurgesteld had. Nee, ik heb persoonlijk niets speciaals met Pieters, Fer, Elia en Babel, want dat roepen ze dan wel weer ergens aan tafel bij zo’n saai praatprogramma. Ik snap gewoon oprecht niet waarom ze er niet bij zijn gehaald voor deze allesbeslissende wedstrijd in Frankrijk.”

Van Hanegem hoopt natuurlijk op een goed resultaat, maar rekent er niet op: “Ik zou er eerlijk gezegd geen euro op durven zetten. In het verleden zag je vaak dat die Fransen een beetje de neiging hebben om iets te lichtzinnig om te gaan met bepaalde wedstrijden, maar nu ze vlak voor de zomer al hebben verloren van Zweden, denk ik niet dat ze ons donderdag zullen onderschatten.”