Vlag van Nederland

‘Tijdens het WK konden we het ook’

WK 2018 Door op 29 augustus 2017 om 11:00 uur

'Tijdens het WK konden we het ook' © Pro Shots

Arjen Robben is gelukkig net op tijd fit voor het duel met Frankrijk van aanstaande donderdag. De buitenspeler weet hoe lastig het wordt, maar dicht Oranje zeker kansen toe: “Ik ben altijd heel positief, maar zo moet je er ook instaan. Je kan wel zeggen dat het moeilijk gaat worden en dat Frankrijk een betere ploeg heeft, maar als je met die gedachte daar heengaat, dan kan je beter thuisblijven”, zegt Robben tegen Nu.nl

De laatste twee wedstrijden, waarin met 5-0 werd gewonnen van zowel Ivoorkust als Luxemburg, hebben hem vertrouwen gegeven: “Ik weet het, donderdag krijgen we een heel andere tegenstander tegenover ons. Maar we moet geloof in eigen kunnen hebben. Alleen dan kunnen we wat bereiken. Dat hebben we ook laten zien op het WK in 2014. Misschien valt het niet met elkaar te vergelijken, omdat we toen een veel langere voorbereiding hadden. Maar het komt erop neer dat als je iets wil en je gelooft daarin, dan kan je een heel eind komen.”

Meer over

Robben vindt het mooi dat Van Persie weer terug is: “Hartstikke leuk. Met name voor Robin is het denk ik bijzonder. Hij is er een tijdje uit geweest en is dus nu weer terug. Dat zal voor hem ongetwijfeld een apart gevoel zijn. Ik heb niet het idee dat er door zijn aanwezigheid wat voor mij gaat veranderen. Dat ik meer of minder moet gaan doen. Het is niet zo dat de jonge gasten altijd naar mij toekomen om dingen te vragen. De meeste jongens weten wel hoe het er hier aan toegaat. Het gaat er meer om dat ze het straks op het veld laten zien.”