Vlag van Nederland

Van de Sanden verruilt Liverpool voor Franse kampioen

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 29 augustus 2017 om 18:12 uur

Van de Sanden verruilt Liverpool voor Franse kampioen © Pro Shots

Shanice van der Sanden maakt de overstap aar Olympique Lyon. De 24-jarige OranjeLeeuwin komt over van Liverpool en tekent een driejarig contract in Frankrijk.

“Na het Europees kampioenschap dacht ik dat het niet meer mooier kon, maar daar komt nu nog een schepje bovenop. Olympique Lyon is een enorme ambitieuze en professionele club, helemaal in het vrouwenvoetbal”, vertelt Van de Sanden op de website van FlowSports, haar management.


Meer over

Olympique Lyon veroverde in 2016 en 2017 de Franse titel, Franse beker en de Champions League. In Lyon treft Van de sanden onder meer Ada Hegerberg, Lucy Bronze en Dzsenifer Maroszan.

“Ik kijk er nar uit om elke dag op het veld te staan met de allerbeste speelsters en mezelf nog verder te ontwikkelen. Dit is een droom die uitkomt”, aldus de aanvalster.

Met de overstap van Van de Sanden heeft nu het volledige, beruchte trio in de voorhoede van Oranje een transfer gemaakt: Lieke Martens en Vivianne Miedema vertrokken eerder deze zomer al naar respectievelijk FC Barcelona en Arsenal. 

"Bienvenue" zeiden ze. En ik stapte mijn eigen droom binnen.. "Vroeger dacht ik dat ik niet veel ging bereiken in het leven." Dat stond anderhalve maand geleden in Helden magazine. Dat dacht ik ook. Ik maakte er een puinhoop van. Voetbal heeft me geholpen. Voetbal gaf me houvast en voetbal gaf me dromen. Door voetbal leerde ik winnen en overwinnen. Vreugde vieren en teleurstelling verwerken. En ondertussen bleven dromen, dromen. Tot een maand geleden. Augustus 2017. Het EK in eigen land. Een droom die uitkwam. Ik heb er nog steeds geen woorden voor. Beter dan dat zou het niet worden. Wij, OranjeLeeuwinnen, waren Europees Kampioen en heel Nederland vierde dat feest met ons mee. En toen kwam Olympique Lyon. Een club waar je van droomt om te mogen spelen. Meervoudig winnaar van de Champions League. Spelen met de beste speelsters van de wereld. Augustus 2017. Het heeft me één ding geleerd: Wie je ook bent, waar je vandaan komt of wat je doet. Weet dat dromen bestaan. #OLFéminin

A post shared by Shanice Van De Sanden (@svandesanden) on