Vlag van Nederland

Ook Zweden hoopt op overwinning Oranje

WK 2018 Door op 30 augustus 2017 om 08:47 uur

Ook Zweden hoopt op overwinning Oranje © Pro Shots

Het Nederlands elftal moet morgenavond in Parijs winnen van Frankrijk om een goede kans op het WK te houden. Bij een verliespartij of gelijkspel wordt Oranje afhankelijk van de verdere resultaten van Zweden en Frankrijk. Mocht Oranje winnen dan ligt de strijd voor de eerste plaats in de groep helemaal open. Zweden hoopt op dat scenario.

Dat zegt althans Michael Wagner, journalist van het Zweedse Sportbladet. “Als Zweden de groep wil winnen, dan moet Nederland een zege boeken op Frankrijk. Dan ben je van Frankrijk af en moet je winnen in Nederland om eerste in de groep te worden”, zegt hij.

Meer over

“Maar als ik realistisch ben, denk ik dat Frankrijk de groepswinnaar gaat worden. Als Zweden wint van Bulgarije en Frankrijk een zege boekt op Nederland, dan eindigt deze kwalificatiereeks in een gevecht tussen de Zweden en de Fransen.”


Hij acht Oranje echter ook niet kansloos tegen Frankrijk. “Zweden heeft het tegen Frankrijk goed gedaan. In november vorig jaar verloor Zweden. Dat had niet gehoeven. Er werden veel kansen gemist. Als Nederland ook zo veel kansen krijgt, dicht ik ze zeker een kans toe.”