Vlag van Nederland

‘Die druk hebben we aan onszelf te danken’

WK 2018 Door op 30 augustus 2017 om 10:14 uur

'Die druk hebben we aan onszelf te danken' © Pro Shots

Kevin Strootman staat met Oranje voor een van de belangrijkste wedstrijden van zijn leven. De middenvelder miste door een zware blessure het WK 2014 (waar Oranje derde werd) en het laatste EK miste het Nederlands elftal. Zodoende heeft Strootman nog geen groot toernooi meegemaakt als basisspeler, en daar wil hij graag verandering in brengen.

Oranje staat er echter beroerd voor, waardoor er veel druk staat op de komende wedstrijden: “Op deze wedstrijd staat veel druk, maar dat hebben we volledig aan onszelf te danken. We moeten het nu maar laten zien.”


Meer over

Strootman weet ook dat Oranje aan kwaliteit ingeboet heeft: “We zijn niet meer het Nederlands elftal van tien jaar geleden. Dat weet iedereen, daar kan ik heel duidelijk over zijn. We moeten het met z’n allen doen en echt als team functioneren, dan kunnen we resultaten halen. We hebben het eerder laten liggen, daardoor is de druk nu groot. Maar daar zullen we mee moeten dealen.”

Strootman is zeer te spreken over het feit dat Robin van Persie terug is bij Oranje: “Robin is een fantastische voetballer. In het verleden is hij heel belangrijk geweest voor het Nederlands elftal, hopelijk kan hij dat donderdag ook zijn. Jongens als Van Persie, Robben, Sneijder en Stekelenburg hebben vaker voor zulke wedstrijden gestaan, waar veel druk op ligt. Die raken daar niet van in de war. Die ervaring kunnen we goed gebruiken.”

Oranje moet zeker niet verliezen in Frankrijk, maar een overwinning zou helemaal welkom zijn: “We moeten gewoon voor de overwinning gaan. Natuurlijk kan een gelijkspel ook goed zijn, maar dat hangt ook af van het verloop van de wedstrijd. Als we met 2-0 achter komen en we halen er nog een punt uit, is dat goed. Maar we kunnen niet blij zijn als we een 2-0-voorsprong verspelen. Het belangrijkste is om minimaal een punt te pakken.”