Vlag van Nederland

‘Frankrijk mag favoriet zijn’

WK 2018 Door op 30 augustus 2017 om 17:03 uur

'Frankrijk mag favoriet zijn' © Pro Shots

Morgenavond staat in Stade de France het duel tussen Nederland en Frankrijk op het programma. Frankrijk is duidelijk favoriet, maar dat maakt volgens Arjen Robben niet uit.

“Het is niet belangrijk wie favoriet is, dat mogen zij van mij zijn”, zei Robben tijdens de persconferentie vanmiddag. “Als je naar beide elftallen kijkt, is er genoeg over gezegd. Frankrijk heeft misschien betere spelers, maar dat neemt niet weg dat wij vol vertrouwen voor een goed resultaat gaan.”

Meer over

Robben kreeg de vraag of de peperdure Kylian Mbappé de beste speler is bij de Fransen. “Ik denk dat je bij een team als Frankrijk niet over een speler hoeft te praten. Hij is een groot talent en een jonge jongen met een geweldige toekomst. Frankrijk barst van de individueel sterke spelers. Daar mogen jullie blij mee zijn.”


De tactiek blijft nog lekker geheim. “Daar ga ik lekker geen antwoord op geven. We gaan niks prijsgeven. Waarom zou je een tegenstander wijzer maken dan ze zijn? Wij maken ons eigen plan. We zullen het tot in perfectie proberen uit te voeren. Hoe dat zal zijn en met wie, gaan jullie donderdag zien.”