Vlag van Nederland
Frankrijk walst over machteloos Oranje heen

Frankrijk walst over machteloos Oranje heen

WK 2018

Er werd vooraf gehoopt op een stunt, maar al vanaf minuut 1 was het duidelijk dat Nederland geen schijn van kans had tegen Frankrijk. Het werd vanavond 4-0 in het Stade de France.


De Fransen tikten de bal vlot rond en Oranje was gedoemd om te achtervolgen. Dat lukte amper: als de bal al werd veroverd was Nederland die door slechte passing eigenlijk meteen weer kwijt.

Na een klein kwartiertje eindigde een combinatie van de Fransen bij Antoine Griezmann, die de bal beheerst door de benen van Jasper Cillessen speelde: 1-0.

Hoewel Frankrijk domineerde, bleef het tot de rust bij die minimale voorsprong. In de tweede helft werd de gifbeker verder leeggedronken door Oranje. Kevin Strootman incasseerde zijn tweede gele kaart, en daarna walste Frankrijk over de ploeg van Dick Advocaat heen.

Lemar vond twee keer het doel (waarvan de eerste goal prachtig was) en Mbappé éénmaal. Eindstand: 4-0. Het WK is mijlenver weg voor Oranje, maar door de 3-2 winst van Bulgarije op Zweden blijft er nog een sprankje hoop. Winst op de Bulgaren, in eigen huis, is daarvoor absoluut noodzakelijk.

 

Auteur: Jildert
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,