Vlag van Nederland

Advocaat ziet kansloos Oranje: “Op alle vlakken de mindere ploeg”

WK 2018 Door op 31 augustus 2017 om 23:18 uur

Advocaat ziet kansloos Oranje: "Op alle vlakken de mindere ploeg" © Pro Shots

Behalve de overwinning van Bulgarije op Zweden waren er weinig lichtpuntjes na de kansloze 4-0 nederlaag van Oranje tegen Frankrijk. Dat zag ook Dick Advocaat, die zei geschrokken te zijn van het Nederlands elftal.

“We zijn totaal niet in de wedstrijd geweest, het was matig tot slecht”, sprak de oefenmeester tegen de NOS. “We kregen desondanks een paar mogelijkheden, maar deze ploeg was gewoon te goed voor ons. We kunnen ons wel rijk rekenen, maar we waren gewoon op alle vlakken de mindere ploeg. Duidelijk.”


Meer over

Oranje moest vooral in de achtervolging, passes kwamen niet aan en het middenveld werd totaal overlopen. “Ik ben wel een beetje geschrokken van hoe we hebben gespeeld”, vond Advocaat.  “Het was grotendeels zonder overtuiging. Dat kun je ook wijten aan de kwaliteit van de tegenstanders, want je weet dat je Frankrijk-uit kunt verliezen. Het heeft ook geen zin om te gaan zitten mokken, we moeten nu wat van de komende wedstrijden maken. We kunnen nog tweede worden, daar moeten we ons nu op richten.”