Vlag van Nederland

‘Oranje is weer fris na Frankrijk-uit’

WK 2018 Door op 2 september 2017 om 20:43 uur

'Oranje is weer fris na Frankrijk-uit' © Pro Shots

Het Nederlands elftal verloor donderdagavond kansloos van Frankrijk en het WK 2018 lijkt verder weg dan ooit. Toch is er nog een kleine kans, en voor die kans wil Dick Advocaat vechten tot het eind.

“We moeten stoppen met terugkijken”, zegt Advocaat tijdens de persconferentie. “De wedstrijd tegen de Fransen is geweest. Iedereen dacht al dat we daar zouden verliezen, wij hoopten dat we die mening konden logenstraffen, maar dat is niet gelukt. Maar we moeten en mogen niet in een wak zitten. Deze gasten moeten morgen tegen Bulgarije honderd procent gas geven. Dat is toch niet zo’n probleem? En dan moeten we winnen en hoe dat gebeurt, is volstrekt onbelangrijk.”

Meer over

Nederland moet momenteel ook gewoon weten waar het staat, vindt Advocaat: “De wereldranglijst geeft aan hoe wij er voor staan. Dat is de realiteit. Maar dan nog moeten we voldoende in huis hebben om ons te kwalificeren. Of we beter zijn dan Bulgarije? We spelen thuis en die wedstrijd moet je kunnen winnen. We zijn allemaal jarenlang verwend met de prestaties van Oranje. Dat is nu even minder, maar dan nog in Rusland 2018 halen mogelijk. En daar zijn die gasten ook echt wel van doordrongen. Daar een WK spelen, dat vergeet een voetballer zijn leven lang niet meer.”