Vlag van Nederland

Natuurlijk was Oranje blij met de 3-1 overwinning op Bulgarije. Na de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk was een zege meer dan welkom. Die vreugde sloeg echter al snel om toen bekend werd dat Zweden met maar liefst 4-0 had gewonnen bij Wit-Rusland.

Wijnaldum spreekt van een dreun in de kleedkamer: “Het kwam als een dreun aan toen ik hoorde dat Zweden ruim heeft gewonnen van Wit-Rusland. Ik sta hier dus met een dubbel gevoel. Als je zelf wint moet je altijd blij zijn, maar dat andere resultaat is niet gunstig voor ons.”

Het doelsaldo van Zweden ten opzichte van Oranje is beduidend beter: + 11 vs. + 5. Op 7 oktober staan de interlands Wit-Rusland – Nederland en Zweden – Luxemburg op het programma. Drie dagen later ontvangt Nederland in Amsterdam Zweden. Als de uitslagen bij beide duels gelijk blijven moet Oranje met drie doelpunten verschil winnen van Zweden om alsnog tweede te worden.

“We hebben nog een kans om naar het WK te gaan, daar moeten we ons aan vasthouden”, aldus Wijnaldum. “We weten dat we de volgende wedstrijd tegen Wit-Rusland ook moeten winnen, het liefste met veel doelpunten. Dan komt het rekenen daarna wel voor het duel met Zweden.”

Lees meer over: , , ,