Vlag van Nederland

Deze speelsters neemt bondscoach Wiegman mee naar Denemarken

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 5 september 2017 om 17:13 uur

OranjeLeeuwinnen in gesprek met KNVB over vergoeding © Pro Shots

Bondscoach Sarina Wiegman heeft een groep van 23 speelsters geselecteerd voor het oefenduel met Denemarken. De selectie kent drie potentiële internationals die nog niet in actie kwamen voor de OranjeLeeuwinnen: Marjolijn van den Bighelaar (Ajax), Lize Kop (Ajax) en Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag).

Vanwege blessures zijn Jackie Groenen, Desiree van Lunteren, Vivianne Miedema en Sari van Veenendaal niet inzetbaar in de herhaling van de EK-finale. Ook Mandy van den Berg is er niet bij. Zij liet eerder weten voorlopig niet beschikbaar te zijn voor Oranje.


Nederland speelt op vrijdag 15 september in Horsens een oefenwedstrijd tegen Denemarken. Het duel in de uitverkochte Casa Arena begint om 18.00 uur.

 

De volledige selectie:

Lineth Beerensteyn, Marjolijn van den Bighelaar, Sheila van den Bulk, Angela Christ, Anouk Dekker, Merel van Dongen, Daniëlle van de Donk, Kika van Es, Sisca Folkertsma, Stefanie van der Gragt, Renate Jansen, Dominique Janssen, Danique Kerkdijk, Lize Kop, Vanity Lewerissa, Barbara Lorsheyd, Lieke Martens, Liza van der Most, Marthe Munsterman, Jill Roord, Shanice van de Sanden, Sherida Spitse en Kelly Zeeman