Vlag van Nederland

Wiegman: “Ik was verbaasd en heel erg teleurgesteld”

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 14 september 2017 om 21:04 uur

Wiegman erg teleurgesteld na gelijkspel tegen Ierland © Pro Shots

Een conflict tussen de Deense voetbalbond en de speelsters zorgde ervoor dat een oefenduel tussen Denemarken en de OranjeLeeuwinnen niet door ging.

Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranjevrouwen, ziet zoiets niet gebeuren bij de KNVB: “Ik had niet verwacht dat het zover zou komen dat die wedstrijd zou worden afgelast. Ik was verbaasd en heel erg teleurgesteld omdat het toch een mooi affiche was in een uitverkocht huis met 9.000 toeschouwers”, vertelt ze na afloop van de oefenwedstrijd tegen België (1-2) aan De Telegraaf.


Meer over

De coach vindt het een slecht signaal dat een bond en haar speelsters het zover laten komen. “Dat door een conflict over premieregelingen een interland niet doorgaat is heel slecht voor de sport, de internationals zelf en voor de bond. Dat wil je niet.”

“Nee, ik zie dat in Nederland met de KNVB niet zo snel gebeuren. Dat zullen best harde en zakelijke gesprekken zijn tussen de spelersraad en de directie van de KNVB, maar ik verwacht daar geen problemen. De manier waarop daar wordt gesproken is een betere insteek.”

“Het vrouwenvoetbal wordt groter en er wordt goed gepresteerd, dan is het logisch dat er over premies wordt onderhandeld. Maar dat je het zover laat komen als in Denemarken, zie ik hier niet gebeuren”, besluit Wiegman.