Dick Advocaat heeft een plekje in zijn voorselectie ingeruimd voor Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar. De aanvaller is één van de 35 namen die kans maken om tot de definitieve selectie te komen.

“Het is bewust een grote lijst, omdat veel spelers niet spelen of geblesseerd zijn. En dus hebben we de keuze wat groter gemaakt”, zegt Advocaat tegen Ons Oranje. “Het is dezelfde lijst als de vorige keer, alleen nu met Janmaat en Huntelaar erbij. Maar het is nog maar een voorlopige lijst: we moeten natuurlijk rekening houden met hoe de spelers er straks voor staan.”

Advocaat legt zijn keuze voor Huntelaar en Janmaat uit: “Huntelaar heeft de laatste weken goed gespeeld. En Janmaat speelt de laatste weken weer mee met Watford, dus ook hem houden we goed in de gaten. Op een gegeven moment moeten we gaan afwegen wie we kiezen.”

De bondscoach heeft nog vertrouwen in een goede afloop, ook al wordt het heel moeilijk: “Dat moet je altijd hebben. Ik vind dat we ons na die 4-0 nederlaag tegen Frankrijk goed gerevancheerd hebben tegen Bulgarije. Iedereen denkt maar dat dat simpel is, maar dat is niet zo.”