Vlag van Nederland

Advocaat:’Ik ben een geldwolf ja’

WK 2018 Door op 20 september 2017 om 09:30 uur

Advocaat:'Ik ben een geldwolf ja' © Pro Shots

Dat de huidige bondscoach Dick Advocaat veel geld verdiend heeft in zijn carrière is wel duidelijk. Meermaals stapte hij over naar een andere bond of club, waar hij meer geld kon verdienen, véél meer zoals hij zelf zegt. Hij vindt zijn bijnaam geldwolf dan ook helemaal geen probleem.

In een interview met VI blikt Advocaat ook terug op zijn benoeming tot geldwolf: “Eigenlijk is dat ook wel waar, hè. Ik ging alleen nooit voor een béétje meer, maar voor een paar nullen meer. Ik heb dat trouwens altijd eerlijk verteld bij de clubs of bonden waar ik werkte. Toen de KNVB mij vorig jaar vroeg assistent te worden van Danny Blind, boden ze een bepaald bedrag.”


Meer over

Daar was volgens Advocaat wat verwarring over: “Ik dacht per maand, het bleek per jaar. Niet om arrogant te zijn, het ís een hoop geld, maar in mijn wereld stelt het niks voor. Oké, zei ik, maar dan wil ik er wel een clausule in hebben dat ik kan gaan als zich iets aandient wat ik leuk vind. Hoe kunnen ze me dan verwijten dat ik daarvan later gebruikmaak?”