Vlag van Nederland
De Vrij: 'Dat is absolute onzin'

De Vrij: ‘Dat is absolute onzin’

WK 2018

Stefan de Vrij baarde dit weekend opzien door mee te spelen bij Lazio Roma, terwijl hij volgens bondscoach Dick Advocaat geblesseerd zou zijn. De Vrij heeft nu zelf gereageerd op het akkefietje en probeert hier duidelijkheid in te scheppen tegenover AD.

De Vrij kreeg mee dat er discussie was in Nederland: “Dat heb ik meegekregen. Het is eigenlijk simpel. Ik heb last van mijn lies. Dokter Edwin Goedhart van Oranje belde afgelopen week en toen heb ik eerlijk gezegd dat ik niet topfit ben. Lazio zou op vrijdag nog een mri-scan maken, maar ik heb ook aangegeven dat het er in Italië om zou hangen of ik wel of niet zou spelen. Toen de mri er vrijdag goed uitzag, heb ik meteen aangegeven dat ik waarschijnlijk zou gaan spelen, ook al zou ik alleen op zaterdag met het team meetrainen.’’

En hoe gaat het nu? “De lies is na de wedstrijd van zondag tegen Sassuolo erg stijf geworden. Deze week kan ik niet trainen, daarna proberen we de draad weer op te pakken. Ik heb 67 minuten gespeeld, maar dat was zeker niet pijnvrij. Elke pass die ik gaf, deed pijn.”

Het verhaal dat De Vrij niet voor Oranje zou willen spelen is onzin volgens de Vrij: “Dat is echt absolute onzin. Ik speel heel graag voor het Nederlands elftal en iedereen die mij kent, weet dat. Ik snap dat mensen zich afvragen wat er aan de hand is. Maar stel dat ik alsnog zou zijn opgeroepen na die wedstrijd tegen Sassuolo, dan had ik zeker tot en met donderdag niet kunnen meetrainen met de groep. Dat is verre van ideaal.”

Dat hij niet direct een reactie gaf had ook een duidelijke reden:”Dat is omdat ik vind dat het niet over mij moet gaan, maar over Oranje en de belangrijke wedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden. Maar er zijn zoveel vragen, er is nu veel over gesproken. Dan kan ik beter uitleggen hoe het zit. Dan kan het nu weer over de jacht op een ticket voor het WK gaan.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shot

Lees meer over: