Vlag van Nederland

Voorbeschouwing Wit-Rusland – Nederland

WK 2018 Door op 7 oktober 2017 om 17:03 uur

Voorbeschouwing Wit-Rusland - Nederland © Pro Shots

Vanavond staat om 20.45 uur het duel tussen Wit-Rusland en Nederland op het programma in de Borisov Arena. Het duel is voor beide landen de negende wedstrijd in deze WK-kwalificatie en vooral voor Oranje is het een cruciale wedstrijd in de strijd om plek twee.

Er is de afgelopen dagen genoeg geschreven over de mogelijke kansen van Oranje om nog tweede te worden. Een ding is in elk geval duidelijk, er zal gewonnen moeten worden in Wit-Rusland. Mocht dat niet lukken, dan is het resultaat bij het duel Zweden – Luxemburg niet eens van belang.

Ervan uitgaande dat Oranje echter wel een overwinnng gaat boeken dan zullen de resultaten van beide duels vanavond niet alleen qua punten, maar ook wat betreft doelpunten belangrijk zijn. Een uitgebreide uitleg over hoe het doelsaldo in Oranjes voordeel beslecht kan worden kan je hier lezen.


ZwedenLuxemburg is al afgelopen als Oranje aan het duel met Wit-Rusland begint, en dus weten de spelers en bondscoach Dick Advocaat precies wat ze te doen staat. De bondscoach heeft echter aangegeven in zijn startopstelling niets aan te passen aan de uitslag in Zweden. Mogelijk zal hij pas gedurende wedstrijd aanpassingen doen om het doelsaldo te kunnen beïnvloeden.

Dit zijn de feitjes van het duel tegen Wit-Rusland op een rijtje.

Wedstrijdinformatie

Tegenstander
Wit-Rusland (106e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Kwalificatiewedstrijd
Periode
Aanloop WK 2018
Wedstrijddatum
7 oktober 2017
Aanvang wedstrijd
20:45 uur
Stadion, plaats
Borisov ArenA, Borisov
Uitzending
NOS om 20:00 uur

Hier vind je de opstelling van Wit-Rusland – Nederland:

Dit is de opstelling van Wit-rusland – Nederland van 7 oktober 2017 onder leiding van bondscoach Dick Advocaat.