Vlag van Nederland
Advocaat gelooft nog in WK voor Oranje

Advocaat gelooft nog in WK voor Oranje

WK 2018

Hoewel de situatie van het Nederlands elftal in de WK-poule uitzichtloos is, houdt Dick Advocaat hoop. Onze bondscoach gelooft best in een 7-0 overwinning. “De realiteit is dat het heel moeilijk wordt, maar het is nog niet voorbij”, aldus de bondscoach. “We moeten nog een wedstrijd spelen. Het is mogelijk.”


Oranje heeft een overwinning met zeven doelpunten verschil op Zweden nodig om alsnog tweede te worden in de poule. De bondscoach dacht overigens dat dat 6-0 ook genoeg zou zijn. “Oh, dan maken we er nog één bij…”

Advocaat trok bij de NOS een paralel met de monsterscore die Zweden tegen Luxemburg neerzette. “‘Ik dacht ook dat 8-0 niet mogelijk was bij Zweden, dan is 7-0 voor ons ook mogelijk”, sprak de oefenmeester bij Jeroen Stekelenburg.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Wit-Rusland (1-3 overwinning) werd een eerdere uitspraak van de trainer nog met hoongelach ontvangen. Advocaat had gezegd dat een 8-0 zege van Zweden op Luxemburg onmogelijk zou zijn.

Hij verdedigde zichzelf vanavond voor die woorden. “Ik vind het wel vreemd dat Luxemburg tegen Frankrijk zo’n beetje met twaalf man verdedigd hebben en nu zwaar op de aanval speelden.”

Over zijn eigen tactiek was Advocaat wel te spreken: “Met zes spitsen lopen we tegen een nederlaag aan. Va-banque spelen had geen enkele zin. We speelden niet onze beste wedstrijd en hadden geen controle.”

Auteur: Jildert
Foto: © Pro SHots

Lees meer over: , ,