Vlag van Nederland
'We hebben het geluk niet aan onze zijde gehad'

‘We hebben het geluk niet aan onze zijde gehad’

WK 2018

Dick Advocaat leek voorafgaand aan het WK-kwalificatieduel met Zweden behoorlijk geprikkeld. Toch wil hij er vanavond nog het beste van maken:”Er komen veel mensen. Laat maar zien dat we het wel kunnen, door allerlei omstandigheden hebben we niet het geluk gehad.’


Het was gewoon een lastige situatie waarin Oranje terecht gekomen is, zo vindt Dick Advocaat: “Dit is geen makkelijke poule. Je wint niet met 5-0 of 6-0 van Wit-Rusland, maar je probeert het wel.”

De vraag of er vandaag niet een te defensief team staat verwachtte Advocaat al: “Ik verwachtte die vraag. Klopt helemaal niet. We spelen met drie spitsen. Laten we maar gewoon doen zoals het hoort, vanuit de controle ga je proberen tot scoren te komen. Als we meer willen forceren, zetten we er een spits bij.”

“We spelen met drie aanvallers en Wijnaldum en Vilhena die erbij kunnen komen. Aanvallender kan ik het niet maken. Ik heb soms het idee dat journalisten niet begrijpen dat je tegen een serieuze tegenstander speelt. Dat ze denken dat je tegen een pupillenelftal speelt. Zweden is geen ploeg waar je overheen loopt.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: