Vlag van Nederland

Oranje dankzij overwinning bij toplanden in Nations League

Nations League 2018-2019 Door op 11 oktober 2017 om 08:38 uur

Oranje dankzij overwinning bij toplanden in Nations League © Pro Shots

De overwinning op Zweden van gisterenavond is toch nog ergens goed voor geweest. Ondanks dat de 2-0 zege niet genoeg was voor een plaats in de play-offs heeft de overwinning wel aan iets anders positief bijgedragen.

Oranje heeft namelijk dankzij de overwinning een plek in groep A van de Nations League bereikt. Dat betekent dat Oranje wordt ingedeeld bij de toplanden van Europa, in de nieuwe league die komend jaar in september begint.


De kwalificatie voor het EK 2020 gaat flink op de schop met de komst van de Nations League. Het wordt een competitie, die een deel van de oefenwedstrijden vervangt, waarin promotie en degradatie mogelijk is. In groep A zitten de beste landen, in groep B de kleinere landen en zo door tot groep D. Door de twaalfde plaats op de UEFA ranking start Oranje nu dus in poula A.

De 4 groepswinnaars van de Nations League krijgen automatisch een EK-ticket. De rest van de landen kan zich vanaf maart 2019 t/m oktober 2019 alsnog proberen te plaatsen via vertrouwde EK-kwalificatiesysteem.

Lees hier een uitleg over de Nations League.