Dick Advocaat weigerde gisteravond toe te geven dat hij heeft gefaald als bondscoach. Onder het bewind van ‘de kleine generaal’ ging alleen het duel tegen Frankrijk verloren (0-4). “Achteraf hadden we dat duel ook moeten winnen”, zei hij tegen het ANP. “Maar vooraf had ik niet verwacht dat Zweden wel van Frankrijk zou winnen.”

“Maar deze WK-kwalificatie was achteraf gezien al verloren toen ik begon”, vervolgde Advocaat. Voor zijn aanstellen had Oranje een magere zeven punten uit vijf duels gehaald. “Het is nu aan de KNVB om orde op zaken te stellen. Directeur Eric Gudde begint volgende maand. Hij moet een technisch directeur aanstellen die met een goede bondscoach komt.”

Het lijkt zo goed als zeker dat Advocaat vertrekt als keuzeheer, al wilde hij dat voor de camera’s van de NOS nog niet zwart op wit zeggen. “Laten we eerst maar eens afwachten of de KNVB met een goede kandidaat komt. Of het uitgesloten is dat ik blijf? Nou, als je dat wilt horen, dan zeg ik nu dat het uitgesloten is. Daar heb ik echter nog helemaal niet over nagedacht. Maar zeg nooit nooit in de voetballerij.”