Vlag van Nederland
'Ik schaam me wel een beetje'

‘Ik schaam me wel een beetje’

EK 2020

Virgil van Dijk en Bas Dost reageerden na afloop van de wedstrijd tegen Zweden voor de camera van de NOS. Beide spelers waren teleurgesteld over de kwalificatiereeks en staken dat ook niet onder stoelen of banken.

Dost geloofde heel even in een stunt: “Als we 3-0 hadden gemaakt voor rust, dan ga je er toch nog in geloven. We hebben er alles aan gedaan om te scoren”, zei invaller Dost na afloop. “Maar 7-0 was te veel van het goede. Het mocht helaas niet zo zijn.

Van Dijk vond dat het duel met Zweden wel een goede pot was: “Toch speelden wij goed”, vertelde Van Dijk. “Wij domineerden en Zweden leunde achterover. Wij deden het echt goed, dit was de bedoeling. Helaas is goed voetbal niet genoeg, het ging om de goals.”

Dost weet dat Oranje het niet tegen Zweden of Wit-Rusland heeft laten liggen, maar dat het al de hele kwalificatiereeks niet lekker liep. “Er is heel veel niet goed gegaan. Natuurlijk is het onze eigen schuld, maar ik schaam me wel lichtelijk voor deze uitschakeling. Dit is echt zonde.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,