Vlag van Nederland

‘Robben had een mooier afscheid verdiend’

EK 2020 Door op 12 oktober 2017 om 11:33 uur

'Robben had een mooier afscheid verdiend' © Pro Shots

Voormalig aanvoerder van Oranje Mark van Bommel vindt het erg jammer dat Arjen Robben met een uitschakeling afscheid moet nemen van Oranje. Een WK-titel had beter gepast bij een speler van het kaliber Robben, zo vindt Van Bommel.


“Een speler met de kwaliteiten van Arjen had een mooier afscheid verdiend dan na een mislukte kwalificatie”, vindt de oud-ploeggenoot van Robben. “Hij had het verdiend om op een groot toernooi zijn laatste wedstrijd te spelen.”

Meer over
Het laatste Oranje-nieuws op Whatsapp? Dat kan! App 'aan' naar 06 8340 1983. Onder de 18? Vraag toestemming aan je ouders!

“En dan eigenlijk met een gewonnen finale. Als we in de Zuid-Afrika wereldkampioen waren geworden, dan waren er wel zes of zeven internationals gestopt, hebben we wel eens gekscherend tegen elkaar gezegd. Een mooier moment is er niet. Helaas is dat niet gelukt. Behalve bij Oranje heb ik ook bij PSV en Bayern München met Arjen samengespeeld. Als je zo’n speler in je team hebt, ben je gewoon hartstikke blij, want hij is een speler die altijd weer het verschil maakt.”

Van Bommel gaat verder: “Arjen is voor mij het voorbeeld van wat je kunt bereiken als je elke training voor de volle honderd procent traint. Als trainer stel ik hem ook ten voorbeeld aan mijn spelers. Hij heeft veel betekend voor het Nederlands elftal en dat is extra knap als je bedenkt hoeveel fysieke tegenslag hij heeft gehad. Alleen als je jezelf zo goed verzorgt als hij altijd heeft gedaan, kun je zo vaak terugkomen van een blessure. En vaak kwam hij ook nog eens op een nóg hoger niveau terug dan hij daarvoor al had.”